Gymppien esittämiä kysymyksiä ja vastauksia niihin (päivitetty 16.5.)

Q: Pääseekö myös Gymnaestrada-rannekkeella (40 €, voimassa tapahtuman 4 päivän ajan) kaikkiin Särkänniemen kohteisiin, kuten päiväkohtaisella rannekkeella? Vai onko Gymnaestrada-ranneke vain huvipuistolaitteisiin?

A: Gymnaestrada-ranneke on myös Särkänniemi-ranneke eli sisältää sisäänpääsyn huvipuistoon, huvilaitteisiin ja vierailuaikaan avoinna oleviin kohteisiin (Koiramäen eläinpuisto, Akvaario ja Näsinneulan näkötorni). Päiväkohtaiset aukioloajat löytyvät täältä: https://sarkanniemi.fi/fi/aukioloajat

Q: Milloin saadaan tietää, mille koululle majoitumme?

A: Mahdollisimman pian, tiedotamme seuroja heti kun olemme saaneet koulut jaettua

Q: Ruokailuja ei ole varmaankaan enää mahdollista tilata?

A: Ei ole

Q: Milloin kisa-aikataulut selviää? Lähinnä jos tarvitaan passia jo ennen torstaita 9.6., niin niistä haluaisin tiedon, kiitos

A: Kilpailuiden aikataulut tarkentuvat toukokuun alkuun mennessä, jotta oikeat päiväpassit ehditään tilata

Q: Kellonajat passienjako-päivinä??

A: Tapahtuman aikana (7.-12.6.) tapahtuman toimintojen mukaisesti, eli jos esim. ensimmäinen tapahtuma alkaa klo 8, saa passeja 7.30 lähtien

Q: Milloin matkaetu Tampereen liikenteeseen alkaa?

A: Osallistujapassiin sisältyen Piruetti Cupiin tai keskiviikon lajikilpailuihin sekä jo keskiviikosta koulumajoituksen varanneilla matkaetu alkaa tiistaina/keskiviikkona ja muilla torstaina. Päiväpassilla etu on osallistumispäivän ajan

Q: Jos on ilmoittauduttu Lumo-kilpailuun, ja joku joutuu perumaan kilpailuosallistumisen, pitääkö ilmoittaa sekä kisanettiin, että gymnaestrada-ilmoittautumiseen? Tai jos joku osallistuja tulee lisää kilpailemaan (passi siis on jo)

A: Joukkuelajeissa muokkauksia joukkueeseen voi tehdä lajin sääntöjen mukaisesti, kunhan osallistujapassi löytyy. Näissä poistamiset ja lisäykset tulee tehdä lisäksi Kisanetissä. Yksilölajeissa/koko joukkueen peruutuksissa yhteys myös ko. lajin yhteyshenkilöön

Q: Mihin ilmoitetaan mille päivälle päiväpassi on ostettu? Ilmoittautumisen yhteydessä ei kysytty päivää

A: Ilmoittautumislomakkeella on kysytty päiväpassin päivää ja tämän voi käydä täydentämässä 9.5. saakka

Q: Saako jostain tietää ketkä kaikki ovat ostaneet särkänniemirannekkeet?

A: Lähetämme Gympeille listan lähempänä tapahtuma

Q: Mistä Särkänniemi passit ostetaan?

A: https://www.lyyti.fi/reg/Sarkanniemen_ranneketilaus_Gymnaestradan_yhteyteen_0647

Q: Kuuluuhan Nysse myös päiväpassiin?

A: Passin voimassaolopäivänä kyllä

Q: Olisiko mahdollista saada Särkänniemipassit samalla kuin osallistujapassit, esim. lyseolta?

A: Tämänhetkisen suunnitelman mukaan kaikki rannekkeet tulee noutaa Messukeskukselta

Q: Onko junaliput edullisemmat kuin normi?

A: Ryhmien kannattaa tiedustella tarjousta VR:ltä, hinta riippuu mm. junan varaustilanteesta

Q: Onko keskustan ruokakoulut selvillä?

A: Ruokailut järjestetään Tampereen Klassillisella lukiolla ja Tammerkosken lukiolla, ruokakoulu määritellään seuralle etukäteen. Ruokakouluja seuroittain ei ole vielä jaettu, mutta ne tiedotetaan seuroille ennen tapahtumaa

Q: Onko Gympeille yhteinen iltatapahtuma

A: Gympeille on kaupungin vastaanotto 11.6., kutsu tästä on tulossa piakkoin

Q: Jos on ilmoittautunut Elämä on matka ohjelmaan, jonka alunperinkin ilmoitettu esiintymispaikaksi  Show it- ohjelma perjantai iltana. Pitääkö siitä huolimatta täpätä kohta " esiinnyn Kannen areenan iltanäytöksessä" jotta saa kulkuoikeudet. Luulin että tätä ei tämän ohjelman osallistujilta enää tarvittu.

A: Osallistujien ei tarvitse erikseen tätä tietoa merkata, ryhmien mahdollisen valmentajan, joka ei itse ole esityksessä, on hyvä täpätä kohta ”esiinnyn kannen areenan näytöksessä”

Q: Oliko Superstara Unisport-areenalla?

A: Superstara järjestetään Messukeskuksen D-hallissa Unisport-areenalla

Q: Miten Show ohjelman etäläpimeno 31.5. tapahtuu? Pitääkö koko ryhmän olla koossa sen aikana vai miten?

A: Emme voi olettaa, että saisitte salivuoron ryhmälle läpimenon ajaksi, mutta toivomme ainakin koreografien ja valmentajien pääsevä paikalle! Läpimenossa keskitytään ohjelmien välisiin siirtymiin käytännön tasolla. Jos saatte ryhmät kokoon treenisalille, olisi toki mahtava juttu!

Q: Olisiko koulumajoittajille osoittaa jokin parkkipaikkavaikka hieman kauempaa? hankala ohjeistaa huoltajia parkkialueista.

A: Henkilöautoille ei tapahtuman järjestäjän puolesta järjestetä parkkitiloja, pysähtyminen ja kyydistä jättäminen toki jokaisella koululla onnistuu. Mikäli seura saapuu tapahtumaan bussilla, joka vaatii parkkitilaa, olethan yhteydessä mahdollisimman pian

Q: Onko kenttänäytösohjemien vaatetus nyt tehty. Eli onko niin, että yhtään vaatetta ei saa enää tilattua, vaikka koko on väärä "jos kuussa voisi tanssia" ohjelman vaatteet on tosi tiukkoja!

A: Kenttäohjelmien esiintymisasuihin liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä suoraan Chopariin - info@chopar.fi

Q: Mistä saa oman seuran lippu.fi linkin?

A: Lippu.fi seurakoodin saa osoitteesta toimisto@voimistelu.fi osoitteesta, jos seuralla ei koodia vielä ole.

Q: Saako gymppi alennusta pääsylipuista?

A: Gymppi saa saman alennuksen kuin muutkin osallistujapassilliset, lisätietoja: https://gymnaestrada.fi/fi/Liput

Q: Voisiko kuvapankin salasanan sisällyttää viesteihin? Kuvat.fi -linkkki menee vain etusivulle, ja salasanaa pitää etsiä viime vuodelta olevista viesteistä.

A: Kenttäohjelmien materiaalit: https://voimistelu.kuvat.fi/i/yJjP7D6hr43QYTVHZN5CRmBM8gkdpKvt 

Kuvapankki: https://voimistelu.kuvat.fi/i/MsVNBE4ph86ugYydtWJZXHUT32ebRkq9

Q: Gymppi infot/ tiedotteet. Oliko ne koottu jonnekin vaiko vain emailissa?

A: Gymppi-tiedotteet: https://gymnaestrada.fi/fi/Osallistujat/Gympit/Materiaalit-seuroille

Q: Oliko pallopumppua mukana kun pallot tulivat?

A: Tarkistetaan asia ja palataan

Q: Olisiko mahdollista saada tapahtumasivuille vaihtopörssi esiintymisvaatteille?

A: Laitetaan tämä pohdintaan ja tiedotetaan, jos tällainen otetaan käyttöön

Q: Milloin saadaan lavojen aikataulut?

A: Kaupunkilavojen aikataulut julkaistaan toukokuun puolivälissä

Q: Voiko joku muu mennä katsomaan MC-finaalia gympin sijasta? Kenttäohjelmaharjoitus ja lumo-kisat on samaan aikaan

A: Kutsu on tarkoitettu Gympeille


Q: Miten NTV ja MTV:n 6-vuotiaiden osallistuminen - pääseekö marraskuussa 6 vuotta täyttävä osallistumaan STARAAN?  
A: Staraan saavat osallistua kaikki vuonna 2016 tai aiemmin syntyneet aina 12-vuotiaisiin saakka.


Q: Pääseekö timanttimerkin palkitsemistilaisuuteen telinevoimistelijat hakemaan omaa palkintoa perjantaina ilman sille päivälle ostettua päiväpassia? Oma kisapäivä voimistelijoilla torstaina. Saako palkitsemista mennä katsomaan myös muu perhe ja sen jälkeen lähdetään kotia kohti? 

A: Naisten telinevoimistelun timanttimerkkien palkitseminen tapahtuu perjantaina 10.6. noin klo 12:00 Keskustorin kaupunkilavalla. Kaikki pääsevät katsomaan tätä. 

Q: Vielä toivoisin tarkennusta Superstaraan. Onko se siinä mielessä tavallinen stara, että siihen osallistumalla aloitteleva telinevoimistelija hankkii oikeuden osallistua tavallisiin kisoihin? Normaalit liikesarjat käytössä jne.? 
A: Kyllä. On Superstara, kun siinä on kaikki voimistelulajit mukana. https://gymnaestrada.fi/fi/Osallistujat/Lajien-kilpailut/Stara 

 

Q: Pitääkö valmentaja merkitä mukaan ryhmänsä lavaesiintymiseen, vai koskeeko tämä siis vain näytöksiä?  
A:  Kyllä. 

 

Q: Tulisiko Särkänniemeen ostaa ranneke, jotta pääsee alueelle esiintymään? 

A: Alueelle pääsee esiintymään ilman ranneketta.   
 

Q: Jokaisella seuralla on nimetty Gymppi. Tarvitseeko hänen ostaa lippua/passia esim. telinevoimistelukilpailuun katsojaksi? Onko Gympillä jotain etuja? 

A: Myös Gymppi tarvitsee osallistujapassin tai päiväpassin. Passilla pääsee katsomaan kilpailuja.  
 

Q: Pitikö valmentajien passit ilmoittaa nyt? 

A: Kaikki, myös valmentajien, passit tilataan Early Bird –hintaan 1.2. mennessä, ja Late Bird –hintaan 11.4. mennessä. https://gymnaestrada.fi/fi/Osallistujat/Osallistujapassit 

 

Q: Voiko koulumajoitukseen tuleva tyttövoimistelijan isä olla huoltajana ja valvojana myös muille seuran tytöille koulumajoituksessa? Onko tässä joku sukupuoliongelma? 

 

Q: Voiko Gymppi poistaa ilmoittautumisen ennen vahvistusta vai vasta vahvistus vaiheessa.  
A: Vahvistaessa voi poistaa.  

 

Q: Luotammeko nettisivujen alustavaan suunnitelmaan, kun ilmoitamme telinevoimistelijoita, jotka osallistuvat tapahtumaan vain omana kisapäivänään? 
A: Kyllä. Jos kilpailupäivä vaihtuisi, voi myös passin päivän vaihtaa.  

Q: Mitä hankitaan sisaruksille, jotka tulevat mukaan tapahtumaan vain mukaan. Eivät kilpaile, esiinny ym. Särkänniemessä käydään. Täytyykö heille ostaa myös lisenssi, passi? 
A: Osallistuvan lapsen sisarus voi myös hankkia lisenssin ja passin, ja osallistua vastaavasti tapahtumaanTai sisarus voi tulla yleisöksi ja hankkia pääsylipun/pääsyliputKoulumajoitus on ainoastaan osallistujapassillisille. 

 

Q: Meillä olisi muutama alaikäinen, jotka eivät osallistu kilpailuihin eikä esityksiin ja haluaisivat mukaan, kun äiti joukkueessa huoltajana toisille tytöille. Onko mahdollista lähteä nauttimaan tapahtumasta ja missä roolissa? Mikä lisenssi tulee olla? 

A: Ilman muuta voi tulla mukaan tapahtumaan – osallistujana tai katsojana. Jos tulee osallistujaksi, tarvitsee passin ja esim. Staralisenssin. Katsojat tarvitsevat pääsyliput. Koulumajoitus on ainoastaan osallistujapassillisille.  

 

Q: VAIN TAIVAS RAJANA akrobatiavoimistelun kenttäohjelma: onko 8v alaikäraja kuinka ehdoton? Voiko 6–8-vuotiaat harrastajat osallistua, mikäli valmentajan mukaan taitotaso ohjelman helppoon rooliin riittää? 
A: Ikärajat ovat suosituksia, taitotaso ratkaisee.  

 

Q: Roolin valinnasta ilmoittautumisen yhteydessä. Jos henkilö on sekä Gymppi, huoltaja, että voimistelija, niin onko väliä minkä näistä rooleista valitsee? 

A: Osallistujan tulee valita vain yksi rooli tapahtuman ajalle. Sen voi valita esimerkiksi sen mukaan, missä roolissa on eniten tapahtuman aikana.  Gymppi valitsee aina Gympin roolin, jotta hänellä on tarvittavat kulkuoikeudetOSALLISTUJAPASSIT, LISENSSIT, ILMOITTAUTUMISET..

Q: Miten ilmoittaudutaan ja kuinka tarkasti määrä pitää tietää?
A: Gympeille on lähetty sähköpostitse ja Gymppi-tiedotteessa linkki alustavaan ilmoittautumislomakkeeseen. Lomake tulee täyttää niin tarkasti arvioiden kuin mahdollista, toki määrät tarkentuvat sitoviin ilmoittautumisiin. Tiedot auttavat meitä merkittävästi tapahtuman suunnittelun edistämisessä ja aikataulujen tarkentamisessa.

Q: Millainen vakuutus pitää olla? Riittääkö sellainen, jonka voi yhdistää lisenssiin?
A: Lisenssiin liittyvä Sporttiturva-vakuutus riittää. Tutustu Sporttiturva-vakuutukseen täältä (sivu avautuu uuteen ikkunaan). Jokaisella lisenssiurheilijalla tulee olla kilpaurheilun kattava vakuutus. Tapahtumaan osallistumiseen ei vaadita erillistä vakuutusta. Suosittelemme jokaista arvioimaan vakuutustarpeen omalta kohdaltaan ja hoitamaan riittävän vakuutusturvan kuntoon.

Q: Lisensseistä, jos sama henkilö toimii tapahtumassa useassa roolissa (esim. ohjaajana tai huoltajana sekä esiintyvänä voimistelijana), mikä lisenssi tällöin tulee valita?
A: Yksi lisenssi per henkilö riittää. Aina korkeimman tason lisenssi. Esim. ohjajana tai huoltajana sekä esiintyvänä voimistelijana => riittää kerran 10,50 €/lisenssi. Jos on tuomari tai kilpailija => yksi kilpalisenssi riittää.

Q: Pitääkö lisenssin olla voimassa jo yhteisharjoituksessa vai jo sitovien ilmoittautumisten aikaan?
A: Lisenssikausi on aina vuoden kerrallaan esim. 1.9.2021 – 31.8.2022. Suosittelemme hankkimaan lisenssin hyvissä ajoin.

Q: Kuuluko osallistujapassiin liikkuminen julkisilla kulkuneuvoilla?
A: Osallistujapassilla saa kulkea Gymnaestradan ajan maksuttomasti Nyssellä eli Tampereen seudun joukkoliikenteessä (AB-alue).

Q: Pääseekö osallistujapassilla automaattisesti katsomaan sunnuntain kenttänäytöstä?
A: Osallistujapassilliset, jotka eivät esiinny päätösjuhlassa, pääsevät katsomaan päätösjuhlaa heille varatuille paikoille (pääty- tai takakatsomo, ei pääkatsomo). Päätösjuhlan esiintyjät eivät pääsääntöisesti pääse katsomoon; aikataulut/järjestelyt eivät mahdollista sitä. Esiintyjät ryhmittyvät ja odottamaan vuoroaan stadionin ulkopuolella ja lopuksi tullaan vielä suurella joukolla kentälle.

Q: Saako koontilinkkiä jakaa seurassa eri lajien vastuuhenkilöille?
A: Linkkiä voi jakaa eteenpäin seuran omien tarpeiden mukaisesti. Huolehdittehan kuitenkin, että vain tarvittavilla henkilöillä on pääsy osallistujien tietoihin.

Q: Jos henkilö toimii monessa roolissa niin voiko valita kaikki eli voimistelija, ohjaaja ja huoltaja?
A: Ei voi valita. Osallistujan tulee valita vain yksi rooli tapahtuman ajalle. Sen voi valita esimerkiksi sen mukaan, missä roolissa on eniten tapahtuman aikana.

Q: Täytyykö lisenssi olla hankittuna ennen ilmoittautumista?
A: Kyllä.

Q: Suurtapahtumakonkareita ihmetyttää, miksi nyt täytyy olla lisenssi, kun ennen ei ole tarvittu. Miten tätä voi perustella?
A: Lisenssi on tarvittu aikaisemmin muissa voimisteluliiton tapahtumissa, kuten kilpailuissa ja stara-tapahtumissa sekä kansainvälisissä tapahtumissa, kuten World Gymnaestradassa. Käytäntöä siitä, mihin tapahtumaan lisenssin tarvitsee, on haluttu yhtenäistää ja näin ollen myös kansallinen Gymnaestrada on lisätty lisenssillisen toiminnan piiriin.

Q: Mistä pystyy kontrolloimaan sitä, että kaikilla on varmasti lisenssi?
A: Lisenssien voimassaolon voi tarkistaa seuran omasta Hoikasta ylläpitäjän toimesta. Jäsenien lisenssit löytyvät sivulta Lisenssit - jäsenten lisenssit – kausi 2021–2022. Ilmoittautumisten saavuttua liitosta myös tarkistetaan kaikkien ilmoittautujien lisenssit.

Q: Mikä lisenssi aikuisvoimistelijalla tulee olla?
A: Lisensseistä löytyy tieto netistä kohdasta Osallistujapassit. Sieltä voi tarkistaa millaisen lisenssin kukin tarvitsee. Esim. esiintyvät voimistelijat (kenttäohjelmat) tarvitsevat vähintään staralisenssin (10,50€).

Q: Oliko niin että päiväpassilla ei voi osallistua kenttäohjelmaan?
A: Kaikki kenttäohjelmien osallistujat tarvitsevat osallistujapassit. Kenttäohjelmia harjoitellaan useina tapahtumapäivinä yhdessä.

Q: Mitä nuo euromäärät (40 €, 25 €) tarkoittavat kokonaismäärien kohdalla?
A: 1.2.2022 Early Birds -sitova ilmoittautuminen päättyy (seuroittain nimet) ja osa passista laskutetaan varausmaksuna (aikuiset ja nuoret 40 € ja lapset 25 €).

Q: Voiko Hoikan kautta hoitaa ilmoittautumisen vai pitääkö sen toisen lomakkeen kautta ilmoittaa?
A: Hoikan kautta ei voi ilmoittautua tapahtumaan, vaan ilmoittautuminen tulee tehdä erillisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Hoikaa seurat voivat hyödyntää laskutuksessa, mikäli näin haluavat ja tätä varten löytyy Hoikasta yksinkertaistettu lomake.

Q: Jos tulee voimistelijan mukaan huoltajaksi, tarvitseeko katsoja/huoltaja päiväpassin?
A: Jos tulee osallistumaan tapahtumaan huoltajaksi, tarvitsee passin. Jos tulee katsomaan kilpailua, tarvitsee pääsylipun Messukeskukseen. Pääsylippu oikeuttaa paikkaan katsomossa.

Q: Ilmoittautuuko joukkueet kisoihin myös Kisanettiin?
A: Kyllä. Tapahtumailmoittautumisen lisäksi kilpailuihin (lajiin, luokkaan, sarjaan) ilmoittaudutaan myös Kisanetin kautta 11.4. mennessä.  

Q: Seniorien halliohjelma, voiko siihen osallistua päiväpassilla?
A: Seniorien halliohjelmaan ”Elämä on matka” on mahdollista osallistua myös perjantain päiväpassilla. Harjoituksia on aamusta alkaen ja esiintyminen iltamyöhään. Suosittelemme koko tapahtuman ajan voimassa olevan osallistujapassin hankintaa ja monipuolista osallistumista suurtapahtumaan.

Q: Ilmoittautuessa tuli virhe, voidaanko se korjata?
A: Kaikkia vastauksia voidaan muokata 1.2.2022 saakka. Muutoksia voi tehdä osallistuja itse tai gymppi. Muutoksia ja korjauksia pääsee tekemään vahvistussähköpostissa olevan linkin kautta. “Muokkaa” linkki löytyy sähköpostin lopusta. Muistattehan lähettää lomakkeen uudelleen muokkauksen jälkeen. Gymppi voi korjata tietoja myös vielä vahvistuslomakkeen kautta.

Q: Seuramme joukkuevoimistelun tuomarit miettivät ostaako passia vai ei. Vai onko mahdollista tuomareiden nyt ilmoittautua tapahtumaan ja jos heidät valitaan tuomareiksi heille ei tulisikaan päiväpassista laskua?
A: Mahdollisia mestaruuskilpailujen tuomareita pyydetään tässä vaiheessa ilmoittautumaan tapahtumaan eli tilaamaan Gymnaestradan osallistujapassit, ja mikäli he tulevat valituiksi tuomareiksi heitä ei veloiteta.

Q: Entä pitääkö jokaisen osallistujan olla jonkin seuran jäsen?
A: Kyllä osallistujien pitää olla seurojen jäseniä ja ilmoittautua tapahtumaan seuran yhteyshenkilön kautta.

Q: Voiko ilmoittautumista myös muuttaa vai ainoastaan perua? Esim. tilaa nyt koulumajoituksen, mutta peruukin sen 11.4. mennessä?
A: Toivomme toki mahdollisimman loppuun mietittyjä sitovia ilmoittautumisia ja majoitusratkaisuja, mutta tarvittaessa voi muuttaa. Katso maksu- ja peruutusehdoista TÄÄLTÄ

Q: Liikkeellä on ollut huhua, että JV-mestiksiin osallistuville riittäisi yhden päivän passi, vaikka kisat olisikin kaksipäiväiset? Pitääkö paikkaansa?
A: Lajista riippumatta kaikkiin kaksipäiväisiin kilpailuihin osallistuvat voimistelijat tarvitsevat joko osallistujapassit tai kaksi päiväpassia. Suosittelemme osallistujapasseja, osallistumaan koko tapahtumaan ja ottamaan siitä kaiken irti. Tapahtumassa on paljon katsottavaa ja koettavaa.  

MATERIAALIT, PÄÄSYLIPUT

Q: Mistä ja miten pääsen kuvapankkiin?
A: Tässä linkki kuvapankkiin:
https://voimistelu.kuvat.fi/kuvat/Seurojen%20kuvapankki/Gymnaestrada%20Tampere%202022/?i=MsVNBE4ph86ugYydtWJZXHUT32ebRkq9

Q: Onko Gympeille tulossa muuta materiaalia promoamiseen kuin kuvat?
A: Sähköistä materiaalia löytyy kuvat.fi -kansiosta mm. some-kuvat, julistepohjat, tapahtumatanssi

Q: Onko lippukoodi sama Gymnaestrada-lipuissa kuin superviikonlopun lipuissa ja mistä lippukoodin saa?
A: Varainhankintaan liittyvä seurakohtainen pääsylippujen myyntikoodi on Gymnaestradassa sama kuin marraskuun superviikonlopun pääsylippumyynnissä.  Pyydä oman seurasi koodi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@voimistelu.fi  Kerro jäsenille oman seurasi koodi ja kehota heitä käyttämään sitä, kun ostavan lipun.

ATERIAT JA KOULUMAJOITUS

Q: Onko aterioiden hinnat tiedossa?
A: Kyllä, löytyvät Gymnaestradan nettisivulta kohdasta osallistujat/ateriat

Q: Tuleeko kaikkien samasta seurasta ottaa ruokailu joko koululta tai messukeskuksesta vai saako valita voimistelijakohtaisesti? Toki on helpompaa, että ryhmä syö samassa paikassa.
A: Jokainen seura voi päättää miten toimii tässä asiassa.

Q: Mistä voi tietää mihin ateriat kannattaa tilata?
A: Jokainen voi miettiä oman päiväohjelmansa pohjalta sen, haluaako ruokailla Messukeskuksessa vai keskustan koululla. Etäisyys keskustan ja Messukeskuksen välillä on noin 5 kilometriä.

Q: Onko siis keskustan ruokailut lähempänä stadionia?
A: Tampereen stadion (Ratina) sijaitsee kaupungin keskustassa. Tampereella Messu- ja urheilukeskus (Härmälä) sijaitsee noin 5 km päässä keskustasta.

Q: Pitääkö koko ryhmällä olla sama ateriapaketti valinta vai onko osallistujakohtainen?
A: Seura/ryhmä voi päättää tästä.

Q: Onko sunnuntaina ruokailutaukoa kenttänäytöksen esiintyjille?
A: Harjoituksen ja esiintymisen välillä on taukoa.  

Q: Onko tarkempia ohjeita koulumajoituksen järjestämisestä (esim. paljonko valvojia täytyy olla mukana ja onko ohjeita valvojien iästä)?
A: Koulumajoituksen vastuuseuralla/-yhdistyksellä tulee olla ennakonperintärekisterin ote. Vapaaehtoisia henkilöitä tulee olla 10–15, joista kerralla/koko ajan paikalla 2 – 3 aikuista henkilöä.

Q: Jos voimistelija osallistuu ainoastaan telinvoimistelukilpailuun yhtenä päivänä, hän siis tarvitsee päiväpassin? Ja kun hänellä on huoltaja, tarvitseeko huoltaja myös päiväpassin ja lisenssin vai pääseekö hän katsomaan kilpailua ilman lisenssiä ja passia?
A: Jokainen voimistelija tarvitsee passin, erillistä kilpailumaksua ei ole. Jos tulee yhdeksi päiväksi, tarvitsee ko. päiväpassin. Jos haluaa osallistua koko tapahtumaan, tarvitsee osallistujapassin. Katsojat ostavat pääsyliput. Messukeskuksen päiväkohtaisella pääsylipulla pääsee katsomaan kaikkia ko. päivän kilpailuja (katsomot).

Q: Onko tuomareiden mahdollista ostaa koulumajoitus? (Jos tuomaroivat kahtena päivänä)
A: Kaikki Gymnaestradan osallistujapassin hankkineet henkilöt voivat ostaa koulumajoituksen.

Q: Mikä on aikuisen huoltajan määritelmä? Voiko 18-vuotias toimia 17-vuotiaan huoltajana?
A: Jokaisella alaikäisellä tulee olla tapahtumassa nimetty aikuinen huoltaja. Aikuisella tarkoitetaan täysi-ikäistä henkilöä. 

Q: Montako lasta per aikuinen koulumajoittuvilla tulee olla?
A: Enintään 10 alle 12-vuotiasta lasta. Lapset majoittuvat ja liikkuvat tapahtumassa ryhminä aikuisten huoltajiensa johdolla. Pelisäännöt on tärkeää keskustella ja sopia seurassa osallistujien, lasten vanhempien ja huoltajien kesken selkeästi etukäteen. https://gymnaestrada.fi/fi/Osallistujat/Gympit

Q: Jos tapahtuman aikana sairastuu koulumajoituksessa, järjestääkö tapahtuman järjestäjä eristystilat kunnes kotimatka järjestyy?
A: Sairaana ei voi osallistua tapahtumaan. Mikäli sairastuu/loukkaantuu tapahtuman aikana, arvioidaan tilanne ja sen vaatimat toimenpiteet aina tapahtumakohtaisesti terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.


HOTELLIMAJOITUS

Q: Milloin hotellimajoituksen hinnat tulevat julkiseksi?
A: Hotellimajoituksen hinnat löytyvät täältä  (sivu avautuu uuteen ikkunaan)

KILPAILUT

Q: Onko joukkuevoimistelun mestaruuskisat kaksipäiväiset vai yksipäiväiset?
A: Kilpailuaikatauluja työstetään parhaillaan. Mestaruuskilpailut ovat kaksipäiväiset.

Q: Alustava suunnitelma kisapäiviin/luokkiin?
A: Alustava suunnitelma julkaistaan tämän vuoden puolella.

Q: Päteekö kesän Lumo-finaalissa sama sääntö kuin normisti eli pitää osallistua johonkin semitapahtumaan jotta voi osallistua finaaliin?
A: Vallitsevasta tilanteesta johtuen Gymnaestradan 2022 Lumo-finaaliin voi osallistua käymättä semitapahtumassa. Suosittelemme kuitenkin lämpimästi semitapahtumaan osallistumista, mikäli se suinkin on mahdollista.

ESIINTYMISET - NÄYTÖKSET

Q: Hallinäytöksen kesto, montako minuuttia?
A: Tällä kertaa ei ole ns. hallinäytöksiä. Katetulle ulkolavalle pääsevät kaikki esiintymään (kesto kysytään ilmoittautumisen yhteydessä). Iltanäytöksiin seurat voivat hakea esiintymään. Ehdotettavien ohjelmien kesto voi vaihdella muutamasta minuutista esim. 15 min. kokonaisuuteen. Kun näytösten kesto kuitenkin on rajallinen ja ohjelmat kootaan monista erilaisista esityksistä (monipuolisuus), saattaa olla helpompi tulla valituksi lyhyemmällä ohjelmalla.

Q: Milloin julkaistaan iltanäytösten teemat?
A: Näytösten tiedot/kuvaukset löytyvät täältä  Tiedot tarkentuvat syksyn aikana.

YHTEIS-/KENTTÄOHJELMAT

Q: Onko yhteisharjoituksia ennen tapahtumaa?
A: Vaativampien kenttäohjelmien osalta on, ns. matalan kynnyksen ohjelmien osalta ei ole
A: Matalan kynnyksen ohjelmia ovat: Robotit, Sateen jälkeen paistaa aurinko, Kiertoradalla, Me ollaan #voimistelu

Q: Yhteisharjoituksen aika ja paikka?
A: Lauantaina 9.4. Vantaalla Myyrmäessä, aikataulu löytyy netistä

Q: Tapahtuman aikainen harjoitusaikataulu?
A: Vahvistuu ja julkaistaan tämän vuoden puolella

Q: Onko iltanäytösten ohjelmille harjoitusaikaa?
A: Perjantain iltanäytöstä harjoitellaan torstaina ja perjantaina (etukäteen laadittavan ohjelmakohtaisen aikataulun mukaisesti). Lauantain iltanäytöstä harjoitellaan lauantaina (etukäteen laadittavan ohjelmakohtaisen aikataulun mukaisesti).

Q: Saako olla itse kaupasta ostetut esim. mustat trikoot (esiintymisasuna)?
A: Lähtökohtaisesti kaikki esiintymisasut tilataan Choparilta. Muutaman ohjelman kohdalla on kerrottu, jos alla voi olla aiemmin hankittu vastaava tuote. Aiempien kokemusten perusteella esim. mustia trikoita voi olla hyvin erilaisia ja eri sävyisiä/väriä eikä se näytä kentällä eikä kuvissa hyvältä, joten tähän ei haluta mennä.

Q: Sovitusmahdollisuuksia, asujen tarkkoja mittoja jne.?
A: Choparin nettisivulla löytyy (sivu avautuu uuteen ikkunaan) valokuvia, videokuvaa ja mittataulukot kaikista esiintymisasuista. Sovitussarjoja pyritään kierrättämään eri puolilla Suomea syksyn kilpailuissa/tapahtumissa.

Q: Kiertoradalla ohjelman kuntopallojen hankinta?
A: Tarvittavan pallon väriin vaikuttaa osallistujan sijoittuminen kentällä ja ohjelman kuvioissa. Koreografit ryhtyvät suunnittelemaan paikka- ja kuviokarttoja, kun saavat sitovat ilmoittautumiset. Syksyn ja alkukevään harjoituksissa käytetään omia/seuran/kaverin harjoituspalloja (värillä ei väliä). Kuntopallot tilataan Sanserilta ja ne toimitetaan seuroille keväällä, tavoitteena Maaliskuussa.

Q: Pitkämatkalaisten osallistuminen huhtikuun harjoituksiin, pitääkö lähteä koko porukalla?
A: Yhteisharjoitus 9.4. koskee hieman vaativampia ohjelmia ja kaikkien niihin ohjelmiin ilmoittautuneiden tulee osallistua harjoitukseen, tämä on tärkeää. Vaativammissa ohjelmissa on paljon siirtymisiä ja kuvioita, ja niiden harjoittelu onnistuu vain, kun kaikki ovat paikalla. Yhteisharjoituksen aikataulu löytyy täältä.

Q: Miten esiintymisasutilaukset toimitetaan, jos ei tule yhteisharjoituksiin? Jos osallistuu vain ns. matalan kynnyksen ohjelmiin.
A: Tällöin tilatut esiintymisasut toimitetaan postipakettina Gympille.

Q: Onko kenttäohjelmiin vähimmäis- tai enimmäisosallistujamääriä seuroittain?
A: Ei ole. Kaikki tervetulleita mukaan.

Q: Onko Luonnon lumoissa -ohjelmassa alaikärajaa?
A: Liikeohjeessa suositeltu alaikäraja on 10 v. Koreografit ohjeistavat katsomaan opetusvideon ja peilaamaan koreografiaa omaan ryhmään. Taitotaso ratkaisee, ei niinkään ikä.

Q: Mitä tuolla kenttäohjelmien harjoitusaikatauluissa tarkoittaa tuo otsikko "Messukeskus (vara)"?
A: Tarkoittaa toista hieman pienempää kenttää, joka toimii lisänä/varakenttänä.

ESIINTYMISASUT, MARSSIASUT YMS.

Q: Entä esiintymisasut ja mahdolliset marssiasut, miten ne tilataan?
A: Esiintymisasut tilataan Choparilta 1.2. mennessä.  Marssiasuja yms. tuotteita voi tilata Sanserilta (voimistelukauppa.sanser.fi)

Q: Onko esiintymisasujen kokeilukappaleita vielä saatavana?
A: Esiintymisasujen malli-/sovituskoot ovat syksyn ajan kiertäneet opetuskursseilla, liiton kilpailuissa ja seuroilla. Edelleen niitä voi tiedustella omaan seuraan päiväksi/pariksi: gymnaestrada(at)voimistelu.fi eli ovat mahdollisuuksien mukaan lainattavissa.

Q: Voiko esiintymisasut pyytää toimitettavaksi suoraan seuraan, koska yhteisharjoituksiin on tulossa vain pieni nuorisoporukka?
A: Pääsääntöisesti asut jaetaan seuroille (Gympeille) yhteisharjoituksessa 9.4. Vantaalla. Poikkeuksista voi tiedustella Choparilta.

Q: Onko mitään mahdollisuutta saada esiintymisvaatteet suoraan seuraan, jos vaatteita on paljon?
A: Pääsääntöisesti asut jaetaan seuroille (Gympeille) yhteisharjoituksissa 9.4. Vantaalla. Poikkeuksista voi tiedustella Choparilta.

Q: Tuleeko asuista kokonaislasku seuralle?
A: Kyllä. Chopar laskuttaa asut seuralta. 

Q: Onko tietoa Sateen jälkeen paistaa aurinko- shortsihaalarista, että onko pientä kokoa vai vastaako ilmoitettua kokoa?
A:  CHOPARIN nettisivulta löytyy kokotaulukot ja -ohjeet. Emme pysty arvioimaan tätä. Toiset Gympit osannevat antaa vinkkejä tähän?

OHJELMA, AIKATAULUT, PÄÄSYLIPUT YMS. 

Q: Mistä löydän kenttäohjelmien tapahtumanaikaiset harjoitusaikataulut
A: Löytyvät täältä:
- tiedot kenttäohjelmien tapahtumanaikaisista harjoituksista löytyvät kohdasta: osallistujat/kenttäohjelmat/opetuskurssit ja yhteisharjoitukset
- tiedot eri voimistelulajien kilpailuista löytyvät täältä: osallistujat/lajien kilpailut

Q: Milloin vahvistuu mitkä seurat/tahot esiintyvät halliohjelmissa?
A: Seurat ovat voineet hakea esiintymään iltanäytöksiin 18.11. mennessä. Iltanäytösten valinnat pyritään tekemään mahdollisimman pian. Tammikuun alkupuolella.

Q: Voiko Lumo-finaaliin ilmoittautua, vaikka vielä ei olla käyty yhdessäkään Lumo-kisassa? Minä päivänä Lumo-finaali on?
A: Voi ilmoittautua. Voimistelun ja tanssin Lumo -finaalin tanssin kilpailut on lauantaina ja Gym for Life -sarjat kisataan perjantaina. Gymnaestradassa tanssin päivä on lauantai.

Q: Voiko itse päättää millä lavalla esiintyy ja mistä tietää, että montako lavaesiintymistä ryhmällä on?
A: Varsinaisia esiintymislavoja on yksi ja se tulee kaupungin keskustorille. Kaikki halukkaat voivat esiintyä lavalla. Lavaesiintymiseen ilmoittaudutaan alustavan/sitovan ilmoittautumisen yhteydessä. Esiintymisten määrää on voinut samassa yhteydessä toivoa.

Q: Onko tarkempia ohjeita musiikin lataamiseen?
A: Kilpailumusiikit ladataan Kisanetin kautta kuten muissakin kilpailuissa. Muiden musiikkien (lavaesiintymiset, iltanäytökset jne.) toimittamiseen tulossa tarkempi ohje.

Q: Pääseekö passilla iltanäytöksiin?
A: Esiintyjät tarvitsevat passit. Katsojat tarvitsevat pääsyliput. Osallistujapassilla saa alennuksen iltanäytöksen pääsylipun hinnasta.

Q: Eli osallistujapassilliset ostavat myös lipun Lippu.fi kautta niihin näytöksiin, mihin tarvitsee? Ei siis pysty varaamaan esim. sitovan ilmoittautumisen kautta, kuten vaikka World Gymnaestradaan?
A: Kaikki pääsyliput ostetaan Lippupisteen kautta. Pääsylippuja ei pysty varaamaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Q: Ostaako jokainen siis itse näytösliput?
A: Kaikki pääsyliput ostetaan Lippupisteen kautta: yksittäin tai ryhmänä, perheenä tms.

Q: Kummassa näytöksessä Elämä on matka -ohjelma esitetään?
A: Perjantai-illan näytöksessä.

Q: Tarvitseeko päätösjuhlassa esiintyvät lipun, vaikka on osallistujapassi jo?
A: Ei tarvitse.

Q: Miten toimitaan, että seura saa 3 €/pääsylippu?
A: Jokaisella seuralla on lipunmyyntiin oma seurakoodinsa ja jokaisella ko. koodilla myydystä lipusta seuralle tilitetään 3 euroa. Koodin saa pyytämällä osoitteesta: toimisto(at)voimistelu.fi

Q: Voiko Lumo-finaaliin ilmoittautua 1.2. vaikka ei ole vielä käynyt ilmoittautuessa Lumo-kisoissa?
A: Kyllä voi.

Q: Miten jakautuu rytmisen kisat, ikäkausi – mikä päivä, välineet – mikä päivä?
A: Rytmisessä voimistelussa kilpaillaan Gymnaestradassa yksilöiden 8–12-vuotiaat ikäkausikilpailut, välinekilpailut, ja duot/triot. Duot ja triot sunnuntaina. Muilta osin pääpäivät ovat perjantai ja lauantai. Välineiden osalta noudatetaan rytmisen voimistelun kilpailusääntöä. Yhden ikäluokan koko kilpailu on aina yhtenä päivänä. Aikataulut tarkentuvat, kun sitovat ilmoittautumiset saadaan. Mahdollisen päiväpassin päivän voi tarvittaessa vaihtaa.

Q: Onko kisoista tulossa tarkempaa aikataulua ennen 1.2.?
A: Aikataulut tarkentuvat sitten, kun sitovat ilmoittautumiset on saatu. Mahdollisen päiväpassin päivän voi tarvittaessa vaihtaa.

Q: Jos TRA kilpailee lauantaina ja sunnuntaina, onko trampoliinivoimistelijoilla omaa osuutta lajien yhteisohjelmassa?
A: Lajien yhteisohjelmassa on rooli trampoliinivoimistelijoille. Lue lisää.

SÄRKÄNNIEMI

Q: Miten etuhintaiset Särkänniemen rannekkeet tilataan?
A: Rannekkeiden tilaamista varten on erillinen tilauslomake. Tilauslomakkeen linkki toimitetaan automaattisesti jokaiselle tapahtumaan ilmoittautuneelle henkilölle. Rannekkeet tulee maksaa tilausta tehdessä. Tilauksen voi tehdä esimerkiksi osallistuja itse, joukkueen johtaja, valmentaja tai seuran Gymppi. Tilatut rannekkeet toimitetaan seuralle (Gympille) osallistujapassien yhteydessä ja seuran tulee jakaa tilatut tuotteet jäsenilleen. Tilaukset ovat sitovia.

WORLD GYMNAESTRADA 2023 AMSTERDAM 

Q: Mitä ohjelmia esitetään myös Amsterdamissa?
A: Suomen kenttänäytös koostuu seuraavista ohjelmista: Ystäväni, elämäni + Kirkkaat vedet + Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi. Yksittäisen kenttäohjelman esittämisen/toteutumisen edellytys on, että ohjelmaan ilmoittautuu riittävä määrä voimistelijoita (n. 200).
Lisäksi Suomella on World Gymnaestradassa hallinäytöksiä ja seurat voivat esiintyä kaupunkilavoilla. Todennäköisesti tapahtumassa on myös yhteispohjoismainen iltanäytös, jossa olemme mukana. Näistä mahdollisuuksista lisätietoja myöhemmin. 

Q: Toimiiko Tampereen iltanäytös karsintana Amsterdamin hallinäytöksiin?
A: Amsterdamin Suomen hallinäytökset/-ohjelmat valitaan hakemusten, videoiden, videonäyttöjen perusteella myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaisesti (ei Tampereen iltanäytösesitysten perusteella).