Unelmia-päätösjuhla: kenttäohjelmat

Gymnaestradan päätösjuhla on sunnuntaina 12.6.2022 klo 14:00 Tampereen stadionilla Ratinassa. 

Päätösjuhla koostuu monipuolisista, eri-ikäisten voimistelijoiden esittämistä yhteisohjelmista. Ohjelmissa suuret voimistelijaryhmät kertovat monin kuvioin ja vauhdikkaalla liikkumisella sykähdyttäviä tarinoita Unelmista. Kentällä näkyy voimistelun ja liikunnan riemua sekä iloista tekemisen meininkiä tuhansien voimistelijoiden toimesta. Kenttäohjelmakohtaiset esittelyt löytyvät tämän sivun alavalikoista. Kenttäohjelmien koreografien esittelyt puolestaan koreografit-valikon alta. 

Ohjelmien esiintymisasujen esittelyt valokuvineen ja videoineen löytävät Choparin sivuilta.  Esiintymisasut toimitetaan/jaetaan seuroittain pakattuna 9.4. Vantaan yhteisharjoituksissa. Mikäli seurasta ei ole ketään osallistumassa yhteisharjoitukseen, lähetetään paketti postitse Gympille. 

Esiintymisasujen sovitusmalleja on yhdet liiton Tampereen toimistolla ja Helsingin toimistolla, ja yksi setti kiertää tulevissa kilpailuissa ja tapahtumissa. Sovitusmalleja voi seura hake lainaan päiväksi pariksi toimistolta. Tiedustelut: Tampereen mallit tiina.koljander(at)voimistelu.fi ja Helsingin mallit heidi.pietilainen(at)voimistelu.fi
Kiertävä setti on sovitettavissa ainakin: alkusyksyn tanssin ja tanssillisen voimistelun leirit, joulukuun Lumo-finaali, tanssillisen voimistelun cup-kilpailu. 

Hallissa esitettävän valtakunnallisen yhteisohjelman senioreille (60/65+ ikäisille) laatii Laura Virkkula. Myös Lauran esittely löytyy koreografit-valikon alta. 

Jokaisesta yhteisohjelmasta on kirjallinen liikeohje, opetusvideo ja harjoitusmusiikki seurojen ohjaajien ja valmentajien opetuksen tueksi. Opetuskurssit ohjaajille ja valmentajille su 29.8. Helsingissä (striimaus) ja la 11.9. Tampereella. Kertauskurssi la 20.11. Helsingissä, Olympiastadionilla. 

Tähdellä * merkityt neljä ohjelmaa ovat ns. matalan kynnyksen ohjelmia, jotka ovat helpommin ja nopeammin opittavissa. Näitä ohjelmia harjoitellaan yhdessä vasta tapahtumapäivinä Tampereella, eli yhteisharjoitus 9.4. ei koske näitä ohjelmia. Kaikkia kenttäohjelmia harjoitellaan tapahtumapäivinä 9.-12.6. Tampereella.

World Gymnaestradaan 2023 viedään ainakin molemmat tanssillisen voimistelun ohjelmat "Ystäväni, elämäni" ja "Kirkkaat vedet" sekä 12-18-vuotiaiden voimisteluohjelma "Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi?". Kunkin yksittäisen kenttäohjelman esittämisen/toteutumisen edellytys on, että ohjelmaan ilmoittautuu riittävä määrä voimistelijoita (n. 200). Lisäksi Suomella on World Gymnaestradassa hallinäytöksiä ja seurat voivat esiintyä kaupunkilavoilla. Todennäköisesti tapahtumassa on myös yhteispohjoismainen iltanäytös, jossa olemme mukana. Näistä mahdollisuuksista lisätietoja myöhemmin. 

Tässä kenttäohjelmat esitysjärjestyksessä:

Kirkkaat vedet Hannele Ahlqvist & Marja Kallioniemi Tanssillisen voimistelun ohjelma
Sateen jälkeen paistaa aurinko Katja Leino-Murtojärvi Voimistelu 7-12-vuotiaat (helpompi) *
Me ollaan #voimistelu  Nenna Karhu  Lajien yhteisohjelma *
mahdollinen väliohjelma    
Jos kuussa voisi tanssia  Ninni Ylönen & Viivi Ylönen Voimistelu 7-12-vuotiaat (vaikeampi)
Robotit Elina Hirvonen Perheliikunta *
Kiertoradalla  Tiina Hedeman & Arja Puro Kuntoliikkujat, aikuiset *
Luonnon lumoissa  Riikka Kuusipohja & Nea Vallin Tanssiohjelma
Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi? Hymy Larimo-Tullila Voimistelu 12-18-vuotiaat
Vain taivas rajana Eija Nevanpää & Pauliina Vastamäki Akrobatiaohjelma
Ystäväni, elämäni   Eerika Laalo-Häikiö Tanssillisen voimistelun ohjelma (vaikeampi)