Majoitusohje koulumajoittujille

Haluamme koulumajoituksesta turvallisen ja mieluisan jokaiselle, joten pyydämme kaikkia huomioimaan seuraavat turvallisuusohjeet:

- Koulumajoitukseen tulee tuoda omat patjat, peitot ja tyynyt. Turvallisuussyistä yksittäinen patja ei saa ylittää 80cm leveyttä, vaikka niillä majoittuisi useampi henkilö.

- Sisäänpääsy kouluille on vain kyseisen koulun majoittujilla, joilla on osallistujapassi sekä siihen merkitty majoituskoulun nimi. Huomioittehan, että vierailu koululla ei ole mahdollista.

- Sisäänkäynti koululle on vain sille merkityn pääsisäänkäynnin kautta. Muiden sisäänkäyntien käyttäminen on kielletty.

- Ryhmän vetäjät ovat vastuussa omasta ryhmästään. Jokaiselle huoneelle merkitään vastuuhenkilö majoituksen alkaessa. Vastuuhenkilö vastaa huoneen järjestyksestä ja siisteydestä. Majoitusluokkien roskakorit tyhjennetään päivittäin, muuta siivousta ei luokissa tapahtuman aikana ole.

- Koulu on tarkoitettu rentoutumista, nukkumista ja ruokailua varten. Juhliminen ja ruoanlaitto luokkahuoneissa ei ole mahdollista.

- Turvallisuussyistä sähkölaitteiden käyttäminen luokkahuoneissa on kielletty (esim. vedenkeittimet ja kahvinkeittimet). Puhelimien lataaminen on sallittua. Pistokkeiden irrottaminen on kuitenkin kiellettyä. Vapaana olevia pistokkeita saa käyttää.

- Majoituskoulut ovat päihteettömiä. Kouluvalvojalla on oikeus estää päihtyneen henkilön pääsy majoituskoululle.

- Kouluilla on hiljaisuus klo 23 – 6.30 välisenä aikana.

- Luokkahuoneen oven voi lukita silloin, kun luokassa ei ole ketään. Luokkahuoneiden avainta säilytetään kouluvalvojilla. Kouluvalvojilla tulee aina olla pääsy luokkahuoneisiin.

- Luokkahuoneiden kalusteet on aseteltu majoittujille valmiiksi. Huonekalujen siirtäminen käytävätiloihin ei ole mahdollista. Huonekalut eivät saa myöskään estää kulkua, eikä niitä saa pinota ikkunoiden eteen.

- Luokkahuoneet tarkistetaan ennen ja jälkeen majoituksen. Majoittujat vastaavat mahdollisista vahingoista.

- Majoittujat vastaavat itse omaisuudestaan koululla.

- Kouluvalvojat vastaavat koulun turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Majoittujien tulee noudattaa kouluvalvojien ohjeistuksia

- Kengät jätetään käytävälle, jotta luokkatilojen lattiat pysyvät mahdollisimman puhtaina

- Hiuslakan käyttö koululla on kiellettyä, sillä se voi laukaista palohälytyksen