Ystäväni, elämäni

Tanssillisen voimistelun ohjelma aikuisille (vaativampi)

”Ystävää ei saa rahalla, ei hyvällä, ei pahalla. Ystävyys syntyy noista, elämän monista kiemuroista."

 ”Ystäväni, elämäni” on ylistys ystäville – minun, sinun ja meidän kaikkien. Elämän aikana muodostuu erilaisia ystävyyssuhteita, jotka kantavat läpi ilojen ja surujen. Tässä ohjelmassa iloitaan lapsuuden ystävistä, etsitään nuoruuden uusia ystäviä sekä nautitaan aikuisuuden ystävistä yhdessä tekemisen ja kokemisen kautta. Ohjelma näyttää myös voimisteluystävien voiman ja upeuden. Vau, miten hieno juttu meillä onkaan olemassa rikastuttamassa elämäämme!

Ohjelma sisältää vauhdikasta liikuntaa, nopeita siirtymiä, isoja hyppyjä, eri liiketasojen vaihtelua sekä laajoja vartaloliikkeitä. Tämän vuoksi ohjelma vaatii perusvoimistelutaitoja, hyvää fyysistä kuntoa sekä halua sitoutua harjoitteluun. Rytmisesti ohjelma on melko haastava, sillä sen musiikki sisältää sekä kolmi-, viisi- että nelijakoista musiikkia. Ohjelma on suunnattu yli 15-vuotiaille ja aikuisille tanssillisen voimistelun harrastajille, kilpailijoille ja joukkuevoimistelijoille. Ohjelmassa on eri rooleja, mutta ne määräytyvät paikkojen mukaan, eikä niihin voi ilmoittautua erikseen. Asuna on pitkä viitta, joka toimii osin välineenä liikkeessä. Tervetuloa mukaan matkalle ystävyyteen!

Koreografi Eerika Laalo-Häikiö 
Lue koreografin esittely täältä.

 

Koreografi tiedottaa

Ohjelmalla on oma Instagram-tili, jonne päivitellään videoita, sekä ohjeita. IG-tili: ystavani_elamani

Ohjeita harjoituksiin: Viitta ja vyö päälle joka harjoituksessa, mutta muuten voi käyttää omia mustia treenivaatteita alla, jos haluaa säästää esiintymisvaatteita sunnuntaille. Helteellä/lämpimällä kelillä ok käyttää treeneissä kevyempiä vaatteita viitan alla.

Hiukset: pitkät hiukset niskanutturalle, lyhyet hiukset siististi laitettuna

Vyö: voit lyhentää vyötä niin, että siitä roikkuu sidottuna enintään 30 sentin hännät. Vyö tulee olla niskan takana niin tiukkana, että se pysyy vyötäröllä vaihdon jälkeen. Vyö sidotaan umpisolmuun tai puolirusetille.

22.4. Kuvat.fi -materiaalipankin kirjallisten liikeohjeiden kansioon on julkaistu yhteisharjoituksen jälkeisiä tarkennuksia liikkeisiin ja viitan käyttöön sekä ohje viitan rannelenkkien kiinnittämiseen. 

Ohjeet viittojen rannelenkkien tekemiseen
- Hanki ohutta mustaa kuminauhaa
- Mittaa ranteisiin sopiva lenkki, 2 kpl – lenkki ei saa olla ranteessa kireä, vaan mahdollistaa luonnollisen viitan liikkeen, ja on hyvä pukea ja poistaa ohjelman aikana
- Lenkin paikka mitataan siten, että viitta ojennetaan käsien linjassa sivulle suorana. Lenkki ommellaan muutamalla pistolla kiinni reunaan siihen kohtaan, jossa viitta on suorana ranteiden kohdalla.
- Viitta ei saa jäädä roikkumaan löysänä käsien alle
- Tampereella kannattaa olla mukana ompeluvälineet, jos lenkki irtoaa harjoituksessa/tapahtuman aikana

Muutama korjaus kirjalliseen ohjeeseen on löytynyt:

  • Videoissa ja kirjallisissa ohjeissa on vähän säätöä suuntien kanssa - kirjallinen ohje on se virallinen, mutta siihenkin on muutama korjaus tässä vaiheessa. Huomioithan silti, että paikkojen selvittyä saattavat suunnat ja aloittavat jalat vaihtua vielä.

  • Osan 1 lopussa ennen tiivistystä pieniin neliöihin: kirjallisessa ohjeessa astuvat jalat ovat väärin. -> "Askel oikealla oikealle, kätten avaus vaakatasoon, kämmenselät ylöspäin (1-3), vasemmalla askel oikean jalan taakse..." Teen tästä vielä Instagram-tilille videon pätkän, jossa näytän miten se menee.

  • Siirtyminen loppukuvioon eli osan 3 lopussa: tietysti ensimmäinen kaurishyppy aloitetaan oikealla ponnistaen, kun edellisetkin ovat niin tulleet eli oikea jalka ponnistaa ja vasen polvi nousee ensin eteen. 

Osan 4 opetusvideon alussa käsien suunta poikkeaa kirjallisista liikeohjeista. Noudatetaan kirjallista ohjetta, eli kädet menevät ensin yläviistoon, sitten vaakatasoon. 

28.2.2022 Paikkakartat ja lisää opetusvideoita on nyt julkaistu Kuvat.fi-palveluun!


Esiintymisasu

 Esiintymisasut tilataan CHOPARilta. Lue lisää.
Tarkemmat tilausohjeet annetaan myöhemmin.
Tilaukset tehdään seurakohtaisesti, yksi tilaus per seura.

Käy tutustumassa asun valokuviin ja mittataulukkoon tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Ystävyyttä ylistämään pääsemme näyttävissä lilan värisissä viitoissa.
Viitan etuosassa on nappikiinnitys ja materiaalina on ohut, kevyt ja läpikuultava materiaali.
Viitan mukana voimistelija saa mustan punosvyön materiaalin, jota käytetään osana koreografiaa.

Voimistelija tarvitsee kokonaisuuteen mustan liukaspintaisen pitkähihaisen paidan sekä mustat trikoot.
Myös nämä tuotteet voi tilata viitan kanssa CHOPARilta.

Viitta sis. punosvyö: 60 €
Pitkähihainen paita: 25 €
Trikoot: 20 €

HUOM: Paita ja trikoot voivat myös olla omat eli jo aiemmin hankitut kiiltäväpintaiset (lycra) tuotteet.