Gymnaestradan arvot

Liikkeen ja voimistelun supertapahtuma Gymnaestrada on kesän 2022 liikuttavin festivaali. 

Arvomme

Tuotamme iloa ja elämyksiä 

Avaamme voimistelun maailman kaikkien koettavaksi, siten tuotamme yksilöllistä, yhteisöllistä ja yhteiskunnallista sykettä sekä elämäniloa ruokkivia elämyksiä.

Autamme onnistumaan ja kehittymään 

Tarjoamme kävijöille tilaisuuksia osallistua, inspiroitua ja ylittää itsensä. 

Kilpailijoille tarjoamme näytönpaikkoja, harrastajille oman luontaisen liikkumisen tavan löytämisen iloa ja junioreille kipinan kehittymiseen. 

Teemme yhdessä, tuemme yhteistyötä 

Luomme mahdollisuuksia yhteistyöhön, yhteisöllisyyteen ja joukkoon kuulumiseen. 

Toimimme ennakkoluulottomasti yhdessä yli seura- ja lajirajojen. 

 

 

Vihreät arvomme

Kestävä kehitys on meille tapahtumanjärjestäjänä tärkeää, ja olemme valinneet tapahtumallemme myös vihreitä arvoja, joiden mukaan itse toimimme ja toivomme myös osallistujien toimivan. Näin pienennämme yhdessä tapahtuman ympäristövaikutuksia.

Liikumme kävellen
Gymnaestradan tapahtumapaikkojen välillä suosittelemme liikkumista kävellen aina kun mahdollista. Kävely on monesti nopein ja ekologisin tapa liikkua paikasta toiseen suurtapahtuman aikana. Suosittelemme, että tapahtumaan tullaan julkisilla; junalla, bussilla tai raitiovaunulla, ja jätetään omat autot kotiin.

Kuljetamme omaa vesipulloa mukana ja täytämme sitä vesipisteistä 
Liikkujan paras janojuoma on raikas vesi. Tapahtumassa meillä on mukana omat vesipullot, joita on mahdollista täyttää vesipisteistä, joita tulee tapahtumapaikoille. Tyhjät palautuspullot kierrätetään eikä heitetä roskiin.

Lajittelemme jätteet 

Tarjoamme mahdollisuuden jätteiden lajitteluun 5-portaisen lajittelun mukaan, ja ohjeistamme lajitteluun. Majoituskouluille tulee luokkiin opasteet, miten jätteet lajitellaan kouluilla, ja jokainen luokka huolehtii oman roskiksensa tyhjennyksestä. Tapahtumatorilla lajitteluneuvojat neuvovat jätteiden lajittelussa. 

Kierrätämme jo ennen tapahtumaa 
Osa Gymnaestrada-tapahtuman materiaaleista on perua aikaisemmista suurtapahtumista, joten kaikkea somistemateriaalia ei tarvitse hankkia uutena. Vuokraamme osan tarvikkeista, esim. telttoja, emmekä osta uusia. Pyrimme mahdollistamaan esiintymisasujen kierrätyksen muun muassa kansainvälisissä suurtapahtumissa, ja suosittelemme esiintymisasujen ja voimistelupukujen kierrätystä myös voimisteluseuroille. Gymnaestradan esiintymisasuja on myös helppo muokata ryhmien ja seurojen omiksi esiintymisasuiksi myöhemmin, Gymnaestrada Tampereen jälkeen. Voimistelun edustusvaatemallisto on tehty useammalle vuodelle kerralla, joten hankinnat ovat pidempi-ikäisiä. 

Viestimme ympäristöasioista 
- Otathan ruokaa vain minkä syöt, lisää voi aina hakea
- Lajitteluneuvojat opastavat kierrätyksessä
- Vapaaehtois- ja osallistujamanuaaliin perustiedot kierrätyksestä tapahtumassa
- Nostamme vihreitä arvoja ja ympäristöasioita esille sosiaalisessa mediassa
- Tarjoamme tapahtumaoppaan sähköisessä muodossa ja vain halukkaille paperisena